Solana schiet 10% omhoog na ETF-nieuws, maar experts twijfelen

Louise de Graaf


Afgelopen dagen kwam de solana ETF veel in het nieuws. Dit kwam doordat VanEck, een grote vermogensbeheerder, een aanvraag heeft ingediend voor ETF van solana. Een expert van Bloomberg is alleen van mening dat een solana ETF pas mogelijk is met een nieuwe president in de Verenigde Staten.

Gehackt cryptoproject looft $5 miljoen uit om hacker te vinden

Gehackt cryptoproject looft $5 miljoen uit om hacker te vinden

ETF van populair crypto solana op komst?

Solana staat bekend als een blockchain-platform met hoge snelheid en lage transactiekosten. Door het nieuws van de afgelopen dagen heeft solana (SOL) al een flinke stijging gezien. De cryptotoken steeg met meer dan 10 procent toen de mededeling in het nieuws kwam.

Matthew Sigel, hoofdonderzoeker naar digitale activa bij VanEck, zei het volgende:

“Het nieuwe fonds, genaamd de VanEck Solana Trust, heeft als doel om te profiteren van het gedecentraliseerde karakter, de hoge utility en de economische haalbaarheid van Solana.”

ETF pas bij nieuwe president

Ondanks dat de aanvraag er al ligt, is een solana ETF in de Verenigde Staten alleen mogelijk bij een nieuwe president, volgens Eric Balchunas. De analist van Bloomberg wijst erop dat er dan een nieuwe voorzitter komt voor de Securities and Exchange Commission (SEC). Dit liet hij weten in een bericht op X van 27 juni.

Balchunas is dus nog niet zo zeker dat de ETF goedgekeurd wordt, omdat er in de Verenigde Staten geen solana futures-ETF’s zijn. Dit is wel het geval voor bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) die al futuresproducten hadden voor de aanvragen van de spot-ETF’s. De SEC vreest dat fraude en marktmanipulatie mogelijk van invloed zouden kunnen zijn op spot-ETF-producten.

Crypto stablecoins groeien explosief: gebruik 16x toegenomen

Crypto stablecoins groeien explosief: gebruik 16x toegenomen

Andere meningen

Een partner bij durfkapitaalbedrijf Cinneamhain Ventures, Adam Cochran, is van mening dat het verstandiger zou zijn om eerst te kijken naar de beveiligingsstatus van Solana. Solana staat erom bekend dat het weleens problemen heeft, waardoor Cochran vindt dat VanEck eerst moet onderzoeken of een ETF wel mogelijk is.

Veel mensen blijven in ieder geval bullish en dat herhaalt Anthony Popliano ook. Een bitcoin-advocaat die overtuigd is dat de cryptomarkt uitgebreid kan worden:

“De aanvraag van VanEck voor een solana ETF is een verder bewijs dat altcoins naar Wall Street komen.”

Wereldwijd wordt er al voor $1 miljard op de beurs verhandeld aan solana producten. Mocht deze aanvraag goedgekeurd worden, betekent dit weer een nieuwe stap richting wereldwijde adoptie. Dan zal het de vraag worden welke cryptomunt als vierde zijn ETF aanvraag krijgt.


Post Views: 29

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment