Solana validators gaan meer verdienen in een nieuw voorstel

Louise de Graaf


De validators van het Solana (SOL) netwerk zullen vanaf heden meer SOL tokens ontvangen voor hun werkzaamheden om het netwerk te decentraliseren. Dit is besloten nadat een voorstel werd ingediend en 77 procent van de stemmen had besloten dat de validators de volledige prioriteitskosten per transactie zouden moeten krijgen.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Validators zijn cruciaal voor Solana

Validators zijn een belangrijk onderdeel van een blockchain netwerk, aangezien ze van essentieel belang zijn voor het functioneren en het decentraliseren van het netwerk. Bij het valideren van blocks wordt er door de validators specifieke software gedraaid om transacties te bevestigen en daarmee de beveiliging van het netwerk te optimaliseren.

Gebruikers hebben op het Solana netwerk de mogelijkheid om zogenaamde prioriteitskosten te betalen om zo de kans te vergroten dat hun transacties sneller door de validators worden opgepakt en verwerkt. Door de aanname van het voorstel gaat de opbrengst van die kosten vanaf nu dus naar de validators van het netwerk.

Tot nu toe kregen de validators maximaal de helft van deze prioriteitskosten toegekend. Dit had als gevolg dat er af en toe zogenaamde “onderhandse deals” werden gesloten tussen validators en de zenders van transacties met als uitgangspunt om zo extra SOL te verkrijgen, aldus tao-stones, de indiener van het voorstel op het Solana governance forum.

Het nieuwe voorstel werd aangedragen in het Solana Improvement Document number 96 (SIMD-0096). Het is vanaf heden dus de bedoeling dat alle prioriteitskosten volledig aan de validators worden uitgekeerd. Volgens tao-stones is het idee achter de nieuwe opzet is dat de validators zich nu beter kunnen richten op het veilig en efficiënt laten draaien van het netwerk.

Verbeterde veiligheid en efficiëntie

“Reward full priority fee to validators #34731” is inmiddels volledig in werking getreden. Het is de verwachting dat dit de validators zal stimuleren om zich te concentreren op de veiligheid en efficiëntie van het netwerk.

De implementatie van het voorstel is een belangrijke stap voor Solana omdat het de integriteit van het validatieproces verbetert. De koers van SOL is de afgelopen 24 uur met 1,6 procent gestegen, zoals te zien is op de cryptotracking-site CoinGecko.

Alle Nederlanders ontvangen tijdelijk gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om bitcoin of misschien wel Bitcoin of Shiba Inu te kopen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers. Je krijgt namelijk gratis crypto.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto van jouw keuze gratis. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak €10,- gratis


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment