Telegram’s Toncoin netwerk wordt overspoeld met crypto-oplichters

Louise de Graaf


De beveiligingsfirma SlowMist heeft gewaarschuwd voor een golf van phishing-aanvallen gericht op de gebruikers van The Open Network (TON). De kwetsbaarheden in het TON-ecosysteem zijn gerelateerd aan de gemakkelijke toegang van oplichters tot Telegram groepen, waar ze phishing links plaatsen. De aanvallen hebben al tot gestolen fondsen en gehackte accounts geleid.

Recent introduceerde het Open Network nog USDT-betalingen via Telegram, behaalde een indrukwekkende mijlpaal, lanceerde de sterk stijgende Notcoin (NOT) en startte een samenwerking met een reisboekingsbedrijf.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Details van de crypto-aanvallen

Cybercriminelen richten zich op gebruikers van het TON netwerk door middel van phishingaanvallen. Phishing aanvallen maken gebruik van vervalste websites en kwaadaardige links om gebruikers hun inloggegevens en privé-informatie te ontfutselen.

Eenmaal verkregen, gebruiken de aanvallers deze informatie om toegang te krijgen tot de crypto wallets van de slachtoffers, waarbij aanzienlijke hoeveelheden cryptocurrency worden gestolen. Phishing is een van de meest voorkomende vormen van cybercriminaliteit in de crypto wereld, en het succes ervan hangt vaak af van de onoplettendheid van de gebruiker.

Impact op de TON-Gemeenschap

De phishing-aanvallen hebben een vervelende impact op de TON-gemeenschap. Er zijn meerdere meldingen gemaakt van gestolen fondsen en gehackte accounts. Het verlies van fondsen heeft niet alleen financiële gevolgen, maar ook het vertrouwen in het TON-ecosysteem wordt geschonden.

Beschermingsmaatregelen voor gebruikers

Om phishing aanvallen te voorkomen, adviseert SlowMist TON-gebruikers om nooit op verdachte links te klikken en altijd de authenticiteit van websites te verifiëren voordat ze inloggegevens invoeren. Daarnaast wordt aanbevolen om two factor-authentication (2FA) in te schakelen en regelmatig wachtwoorden te wijzigen.

Het gebruik van een hardware wallet kan ook een extra beveiligingslaag bieden, aangezien deze apparaten minder kwetsbaar zijn voor online aanvallen. SlowMist biedt ook een reeks beveiligingstools en diensten aan om gebruikers te helpen hun digitale activa te beschermen tegen cyberdreigingen. Het bewustzijn en de educatie van gebruikers zijn cruciaal in het voorkomen van dergelijke aanvallen.


Post Views: 0

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment