Terraform Labs sluit deuren na schikking van miljarden met SEC

Louise de Graaf


De CEO van Terraform Labs, Chris Amani, heeft aangekondigd dat het bedrijf haar activiteiten zal beëindigen na een schikking van $4,47 miljard met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Dit besluit markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van de Terra blockchain, waarbij de controle nu wordt overgedragen aan de gemeenschap.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto

Terra besluit te stoppen

Deze schikking volgt op de historische ineenstorting van de algoritmische stablecoin TerraUSD (UST) in 2022. Destijds gingen miljarden in rook op en de schuld werd gelegd bij Terraform Labs. De schikking omvat een aanzienlijke $3,58 miljard aan winstafdracht en een civiele boete van $420 miljoen.

Amani, die Do Kwon opvolgde als CEO in juli 2023, bevestigde dat het bedrijf haar activiteiten zal beëindigen en zowel niet-geverifieerde als geverifieerde holdings zal verbranden. “@evan_docs zal binnenkort een gemeenschapsvoorstel plaatsen om alle niet-geverifieerde Luna van [Terraform Labs] te verbranden. Alles wat in onze portefeuilles geverifieerd blijft, zal door [Terraform Labs] worden verbrand,” aldus Amani.

Terra-gemeenschap neemt de touwtjes in handen

Het plan om de resterende tokens te verbranden en de noodzaak van de overname door de gemeenschap voor de Terra en Terra Classic blockchains heeft gemengde reacties opgeroepen. Terwijl velen optimistisch zijn over de verschuiving naar Terra Classic, uitten anderen kritiek op het eerdere leiderschap.

De overgang naar de gemeenschap is een cruciale stap voor de Terra blockchain. Het is een nieuwe fase waarbij de gebruikers meer invloed zullen hebben op de toekomst van het netwerk. Dit besluit is een belangrijke mijlpaal na de tumultueuze periode die volgde op de ineenstorting van TerraUSD en de daaropvolgende juridische complicaties. Of er sprake gaat zijn van een echte doorstart voor Terra moet nog maar blijken.

Waarom stijgt memecoin Floki? Alle Nederlanders ontvangen gratis Floki

Waarom stijgt memecoin Floki? Alle Nederlanders ontvangen gratis Floki

De gevolgen van het Terra-debacle

De beslissing van Terraform Labs om te ontbinden heeft directe gevolgen gehad voor de markt. De prijzen van LUNA en LUNC daalden respectievelijk met 5% en 2% binnen 24 uur na de aankondiging. Deze schikking met de SEC stelt daarnaast een belangrijk precedent voor acties in de crypto sector en laat de dringende behoefte aan regelgeving maar weer eens zien.

De impact van deze schikking gaat verder dan alleen financiële consequenties. Overheden over de hele wereld zagen wat er gebeurde met Terra en gingen opzoek naar manieren waardoor iets vergelijkbaars nooit meer kan gebeuren. Voor de bredere crypto gemeenschap betekent dit een stap naar meer volwassenheid en stabiliteit, ondanks de uitdagingen die daarmee gepaard gaan.

Het einde van Terraform Labs markeert een belangrijk moment in de geschiedenis van de Terra blockchain. Wat duidelijk is, is dat de toekomst van de Terra blockchain nu in de handen van haar gebruikers ligt.


Post Views: 39

Elke dag iets nieuws in de wereld van crypto! Blijf 7 dagen per week op de hoogte door ons te volgen op Instagram.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment