Tether USDT marktwaarde schiet naar nieuw record van $100 miljard

Louise de Graaf


Wellicht zag je het al vanochtend: bitcoin (BTC) heeft vandaag, op 4 maart, een nieuw prijsrecord bereikt in euro.

Toch is dit niet het enige historische record dat vandaag is behaald in crypto-land. Ook stablecoin tether (USDT) heeft een magische grens doorbroken.

Stablecoins zijn cryptomunten waarvan de waarde is gekoppeld aan een andere valuta of activa om zo een ‘stabiele’ waarde te behouden.

Ze zijn daarom zeer populair in de crypto-handel. USDT is naar eigen zeggen 1:1 gekoppeld aan de Amerikaanse dollar.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

Tether USDT bereikt de $100 miljard in marktkapitalisatie

USDT is verreweg de grootste stablecoin op de markt. Het heeft nu een marktkapitalisatie van maar liefst $100 miljard, meldt Coingecko.

Ondanks enkele schommelingen is de totale marktkapitalisatie al iets boven $100 miljard uitgekomen, maar zakt er op het moment van schrijven er weer ietsjes onder.

Ongekende groei voor USDT

Het bereiken van de $100 miljard volgt na een ongekende groei van USDT. In 2020, het jaar van de vorige bitcoin halving, begon de marktkapitalisatie hard te groeien.

Deze groeide van slechts $4 miljard naar $83 miljard in mei 2022. Toen vond de terra (LUNA) crash plaats en begon de zogeheten crypto-winter. De marktwaarde van USDT zakte vervolgens terug naar $65 miljard.

In 2023 begon de crypto markt te herstellen en dat gold ook voor de kapitalisatie van USDT. Die steeg weer terug naar die $83 miljard waar de groei een pauze nam.

Dat was tot oktober 2023 toen de koersen op de crypto-markt hard begonnen te stijgen. Zoals je wellicht al opgemerkt hebt, vond de groei van USDT meestal plaats op momenten dat de gehele markt in waarde steeg.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto

Tether laat zijn stablecoin concurrenten ver achter zich

USDT is in 2024 met nog eens 9% gestegen en komt nu dus rond die $100 miljard uit.

Daarmee wordt het gat tussen USDT en usdc coin (USDC), de stablecoin rivaal van Circle en Coinbase, op $71 miljard uit.

De marktkapitalisatie van USDC ligt dus op ongeveer $29 miljard. Het gat tussen beide wordt alsmaar groter en andere stablecoins liggen blijven sowieso nog verder achterliggen.

Alleen in de VS domineert USDC, maar daarbuiten is het voornamelijk USDT:

Tijdelijk tot 40 euro gratis crypto cadeau

Ben je klaar om je te verdiepen in de wereld van crypto en speel je met het idee om Bitcoin of misschien wel een memecoin zoals Shiba Inu te kopen? Wij hebben de handen ineengeslagen met Bybit powered by SATOS, de exchange met het meest uitgebreide aanbod van crypto in Nederland, om onze lezers een exclusieve aanbieding te doen.

Registreer je bij Bybit powered by SATOS via onderstaande knop en krijg als welkomstgeschenk tot 40 euro in de crypto van jouw keuze helemaal gratis.

Pak tot 40 euro gratis


Post Views: 2

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment