USDC overstijgt USDT, maar nog niet met marktwaarde

Louise de Graaf


Het gaat de afgelopen maanden erg goed met Tether-stablecoin USDT. Afgelopen maart steeg de marktwaarde van de grootste stablecoin in de markt naar 100 miljard dollar, en inmiddels staat de teller al op ruim 110 miljard dollar. Maar de token is op één vlak overstegen door concurrent usd coin (USDC).


Nederlands cryptoproject geeft exclusieve NFT-collectie gratis weg

  • icon-altcoins

    Altcoin nieuws

Handelsvolume USDC het grootst

Dat concludeert Cointelegraph op basis van gegevens van Visa en Allium Labs. USDC is niet de grootste op het vlak van marktwaarde. Die is met slechts 33 miljard Amerikaanse dollar een stuk kleiner dan USDT, alhoewel de coin sinds eind vorig jaar wel al met ongeveer 9 miljard dollar is gegroeid.

In plaats daarvan is USDC nu de allergrootste wat handelsvolume betreft. Voorheen was USDT altijd de grootste. Veel crypto exchanges gebruiken de token in handelsparen, en ook is de token erg populair als betaalmiddel in veel landen die sancties zijn opgelegd of een hoge inflatie hebben. Daardoor bleef het handelsvolume van deze token lang erg stabiel.

Maar afgelopen december haalde USDC op dit vlak opeens USDT in. Daarna was USDT opnieuw de grootste, maar sinds maart is USDC duidelijk de grootste. Het handelsvolume is namelijk gestegen van zo’n 150 miljard dollar van begin dit jaar tot ongeveer een half biljoen dollar nu. Tegelijkertijd is het volume van USDT juist gekrompen van ruim 200 miljard dollar naar iets meer dan de helft daarvan.

Het gaat om het volume van on-chain transacties tussen verschillende wallets. Transacties op exchanges met andere cryptocurrencies heeft Visa namelijk niet meegenomen.

Markt wacht op stablecoin regulatie

Hard bewijs voor de oorzaak is er niet, maar Cointelegraph meent dat het komt door een gebrek aan regulatie van USDT, terwijl USDC goed in de gaten gehouden wordt door Amerikaanse autoriteiten. Daardoor zou Circle’s coin nu een concurrentievoordeel hebben. De markt hoopt dat constructieve regels voor stablecoins verandering zullen brengen.

Ironisch genoeg heeft USDT vooralsnog een marketingvoordeel. Eerder deze week kondigde Tether opnieuw een recordwinst aan, samen met een verbetering voor het onderpand van USDT.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment