Vader en zoon herstellen verloren crypto: al $6 miljoen gered

Louise de Graaf


Het verliezen van crypto’s is helaas een terugkerend fenomeen. Door verschillende situaties is het mogelijk dat je jouw crypto’s in een klap verliest. De kans dat je deze vervolgens ooit nog terug krijgt is helaas vrij klein. Toch zijn er nu een vader en zoon uit New Hampshire, die claimen inmiddels al 6 miljoen dollar aan verloren crypto’s te hebben teruggehaald.


Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto

Verloren wachtwoorden en crypto scammers

Het vader en zoon duo, genaamd Chris en Charles Brooks, draaien in New Hampshire een Crypto Asset Recovery service. Hiermee helpen ze hun klanten om verloren crypto’s terug te halen uit verloren wallets, maar kunnen ze ook oplichters achterhalen die de digitale munten buit hebben gemaakt.

Wanneer je wordt gescammed door oplichters of het persoonlijke wachtwoord van jouw wallet vergeet of kwijtraakt, is de kans groot dat je jouw crypto’s nooit meer terugziet. Maar deze twee heren lijken nu vele crypto-investeerders een sprankje hoop te geven.

Ongeveer 70% van hun klanten komen bij hen nadat zij het wachtwoord van hun bitcoin wallet hebben verloren. Soms hebben klanten nog wel een deel van het persoonlijke wachtwoord, maar in andere gevallen is er helemaal geen persoonlijk wachtwoord bekend. In beide gevallen lukt het deze specialisten met regelmaat om de bezittingen alsnog terug te halen.

6 miljoen dollar aan crypto’s al teruggehaald

Wanneer klanten geen of een incompleet wachtwoord hebben, gebruiken de twee software die allerlei combinaties uit probeert. Zo wordt het wachtwoord regelmatig na heel veel pogingen geraden. In maar liefst 45% van de gevallen lukt het hen om weer toegang te krijgen tot de verloren wallets. Door deze werkwijze is voor maar liefst 6 miljoen dollar aan crypto’s al teruggehaald.

Klanten die slachtoffer zijn geworden van oplichters kunnen ook bij de vader en zoon terecht. De kans op het terughalen van crypto’s is erg klein, maar het lukt de twee meestal wel om de wallet waarin de gestolen crypto’s zich bevinden te lokaliseren. Vervolgens controleren zij of er mogelijk bekende scammers gekoppeld zijn aan de bewuste wallet. Met alle gevonden informatie helpen zij de klant vervolgens om aangifte te doen bij de politie.


Post Views: 0Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment