Veelbelovende brug tussen Bitcoin en Solana later dit jaar verwacht

Louise de Graaf


Een interessante ontwikkeling voor Solana (SOL) liefhebbers. Het blockchain platform Zeus Network heeft een cross-chain brug tussen Solana en Bitcoin (BTC) mogelijk gemaakt, waardoor gebruikers transacties kunnen uitvoeren en deelnemen aan activiteiten tussen de twee blockchains.

Blockchain bruggen spelen een cruciale rol bij het bevorderen van interoperabiliteit tussen de verschillende blockchain netwerken, die elk met zijn voor- en nadelen komen. Doormiddel van het Zeus Program Library (ZPL) is het mogelijk om de twee ecosystemen met elkaar te verbinden.

Door ZPL kunnen ontwikkelaars native Solana ondersteuning integreren in gedecentraliseerde applicaties (dApps) en transacties mogelijk maken tussen Solana en Bitcoin. Met de brug kunnen bitcoin-houders ook hun digitale munten omzetten naar ZPL-wrapped zBTC-tokens. Daardoor kunnen zij deelnemen aan verschillende activiteiten binnen het Solana DeFi-ecosysteem.


šŸ“ˆ Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up šŸš€

Toegang tot Runes en Ordinals

Naast het uitwisselen van bitcoin voor zBTC-tokens, plant Zeus Network ook verdere uitbreiding van ZPL-ondersteunde activa op Solana, zoals Bitcoin Runes en Ordinals, en het mogelijk maken van Bitcoin staking op zijn Apollo mainnet.

De financiering en ondersteuning van Zeus Network komen van Anatoly Yakovenko, mede-oprichter van Solana, en Muneeb Ali, mede-oprichter van Stacks. Dit initiatief komt op een moment dat het Bitcoin gedecentraliseerde applicatie ecosysteem een opleving doormaakt, met nieuwe protocollen zoals Bitcoin Runes en Bitcoin Ordinals die de functionaliteit van het Bitcoin netwerk uitbreiden.

Het succes van Runes

Sinds de lancering van de nieuwe Runes tokens op de Bitcoin blockchain, zijn ze uitgegroeid tot een dominante kracht. Volgens gegevens van Dune Analytics vertegenwoordigen deze tokens nu meer dan twee derde van alle transacties op het netwerk. In totaal zijn er al meer dan 2 miljoen Runes transacties verwerkt sinds de lancering.

Op 23 april bereikten Runes hun hoogtepunt met meer dan 750.000 transacties, hoewel dit aantal de volgende dag daalde tot 312.000. De introductie van Runes heeft niet alleen de aard van transacties op de Bitcoin blockchain veranderd, maar ook de inkomstenstroom voor miners.


Post Views: 34Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment