Waar staat de bitcoin koers tijdens de volgende halving in 2028?

Louise de Graaf


Op zaterdagnacht vond de nieuwste Bitcoin (BTC) halving plaats. Sindsdien verdienen bitcoin miners maar 3,125 BTC per block, in plaats van 6,25 BTC. In theorie is dat gunstig voor de koers, waar natuurlijk ook volop over wordt gespeculeerd. Op basis van het verleden zou je ook al kunnen inschatten wat de koers gaat doen tegen 2028, het jaar van de volgende halving.


Wat gaan de bitcoin en altcoin koersen doen? BTC en ETH analyse

  • icon-bitcoin

    Bitcoin nieuws

Wat is de bitcoin koers over 4 jaar?

Koersvoorspellingen schieten al sinds jaar en dag van het ene uiterste naar het andere – zeker in het geval van bitcoin. Toch zijn analisten het redelijk eens over wat de koers gaat doen rond het moment van de volgende halving.

Swyftx-hoofdanalist Pav Hundal verklaarde aan Cointelegraph dat hij de koers op dat moment rond de 120.000 Amerikaanse dollar ziet staan. In het verleden was elke prijsstijging na de halving steeds een beetje minder. In 2013 piekte de koers na een stijging van bijna 60.000%, in de bullmarkt van 2017 steeg de koers met ongeveer 12.000% en in 2021 steeg deze met ongeveer 2.000%.

De koers zou minimaal moeten verdubbelen, wat de koers tot 120.000 dollar zou moeten brengen. Hiervoor lijkt hij grofweg uit te gaan van de piek uit 2021, die lag op ruim 67.000 dollar. Dat is dus het minimum; de bovengrens zou voor een rendement van enkele duizenden procenten moeten zorgen.

Hendrix Andersson van het Australische crypto-investeringsfonds Apollo Crypto is iets meer bullish. Hij verwacht een iets hogere piek van ongeveer 200.000 dollar tegen 2028. Een groot deel van het nieuwe geld zou dan afkomstig zijn van de begin dit jaar goedgekeurde spot-ETF’s. Om precies te zijn voorziet hij 65 miljard dollar aan nieuw geld voor deze beursfondsen. Volgens gegevens van The Block hebben deze fondsen momenteel zo’n 20 miljard dollar onder beheer.

De Britse investeringsbank Standard Chartered is nog een stuk positiever, die voorzag vorige maand een overschrijding van de $250.000-grens al voor 2025.

Bitcoin halving zwaar voor miners

Ondertussen is de markt misschien nog druk bezig met het verwerken van de halving van vrijdagnacht. Volgens analisten lagen de productiekosten van miners vóór de halving op minimaal 35.000 dollar per bitcoin. Maar door de halving verdienen ze maar de helft van de bitcoins, terwijl ze ongeveer dezelfde hoeveelheid informatie op de blockchain moeten zetten. De winst ligt hierdoor een stuk lager.


Post Views: 172Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment