Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit

Louise de Graaf


BlackRock, ‘s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft sinds vandaag voor tienduizenden dollars aan op Ethereum (ETH) gebaseerde memecoins en non-fungible tokens (NFT’s) in bezit. Dit is gerelateerd aan het nieuws van gisteren over de lancering van een digitaal activafonds door de Wall Street-reus op het Ethereum-netwerk.


🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto

BlackRock’s ‘BUIDL’ fonds op Ethereum

Op 14 maart onthulde BlackRock de oprichting van zijn fonds, genaamd ‘BlackRock USD Institutional Digital Liquidity Fund (BUIDL)’, in een indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Uit blockchaindata blijkt dat er een dag later voor 100 miljoen dollar aan Circle’s USDC werd gestort op het Ethereum netwerk.

“BUIDL zal beleggers belangrijke voordelen bieden door het mogelijk maken van de uitgifte en handel van eigendom op een blockchain, het uitbreiden van beleggerstoegang tot on-chain aanbiedingen, het bieden van onmiddellijke en transparante afwikkeling, en het toestaan van overdrachten over platformen heen,” zo schreef BlackRock in zijn officiële aankondiging.

BlackRock lanceert het fonds samen met het in San Fransisco gevestigde financiële dienstverleningsbedrijf Securitize. Bovendien is de Bank of New York Mellon ingeschakeld om te fungeren als de custodian en beheerder van de fondsactiva.

“De tokenisatie van effecten zou de kapitaalmarkten fundamenteel kunnen transformeren,” zei Securitize medeoprichter en CEO Carlos Domingo in de aankondiging. “Het nieuws van vandaag toont aan dat traditionele financiële producten toegankelijker worden gemaakt door digitalisering.”

Het markeert het allereerste getokeniseerde fonds van BlackRock dat wordt uitgegeven op een openbare blockchain.

Meme crypto en NFT’s

BlackRock’s Ethereum wallet, met 100 miljoen dollar aan USDC, is de afgelopen dag overspoeld met allerlei memecoins en NFT’s. In totaal zijn er 55 verschillende cryptotokens en 30 NFT’s de wallet binnengestroomd.

Om precies te zijn bevat de wallet zo’n 100,1 miljoen USDC. De totale waarde van alle activa bij elkaar opgeteld komt nu echter uit op 100,16 miljoen dollar. Crypto-enthousiastelingen hebben in totaal dus voor grofweg 60 duizend dollar aan digitale activa naar de grootste vermogensbeheerder ter wereld gestuurd. Pepe (PEPE) is de bekendste naam binnen de lijst.


Post Views: 105Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment