Waarom Solana vorige week beter presteerde dan andere grote crypto

Louise de Graaf


In de afgelopen week heeft solana (SOL) beduidend sterker gepresteerd dan de meeste andere grote cryptomunten. Deze opmars is te danken aan verschillende gebeurtenissen die het vertrouwen in de toekomst van Solana hebben versterkt.

Bitvavo haalt grote mijlpaal, gratis crypto voor Nederlanders

Bitvavo haalt grote mijlpaal, gratis crypto voor Nederlanders

Solana kent grote stijging, laat andere crypto achter zich

Solana heeft het in de afgelopen week vele malen beter gedaan dan diverse crypto. Zo stonden bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) slechts 3 procent en 2 procent in het groen. Solana wist dat gemakkelijk te overtreffen; de prijs van de munt steeg maar liefst 9 procent in enkele dagen.

Dat heeft onder andere te maken met de aanvraag van vermogensbeheerder VanEck voor een solana spot exchange-traded fund (ETF). Analisten van Coinbase, de grote Amerikaanse cryptobeurs, benoemen dit als een van de grootste redenen voor de stijging van SOL in hun wekelijkse rapport:

“Deze prestatie werd ondersteund door een aantal interne aanjagers die specifiek zijn voor het Solana ecosysteem, waaronder belangrijke technologische releases en VanEck’s indiening van de eerste spot solana ETF in de VS”, aldus David Duong en David Han.

Solana staat bekend om zijn hoge schaalbaarheid en lage transactiekosten. Het netwerk kan duizenden transacties per seconde verwerken dankzij de innovatieve Proof of History (PoH) en Tower BFT (Byzantine Fault Tolerant) consensusalgoritmen.

Cryptowereld enthousiaster dan ooit over Solana

Coinbase brengt wekelijkse een rapport uit over de recente ontwikkelingen op de cryptomarkt. In het laatste rapport van afgelopen vrijdag geven de analisten aan dat het positieve sentiment rondom solana verder gestegen is. Dat is te danken aan de nieuwe blockchain links, aldus de analisten.

“Blockchain Links, of kortweg ‘blinks’, maken het mogelijk om Solana-specifieke acties in te bedden in elke website-gebruikersinterface. Met de juiste instelling kunnen gebruikers met blinks een verscheidenheid aan onchain acties uitvoeren – NFT mints, USDC transfers, DEX swaps, bestuursvoorstellen en meer,” laten de analisten van de cryptobeurs weten.

Solana lijkt zo een steeds grotere speler te worden in de crypto-industrie. Met de eerste aanvragen van de beursgenoteerde fondsen voor de crypto zijn de mogelijkheden eindeloos. Dat sentiment lijkt over te slaan op de cryptocommunity. Onlangs tatoeëerde een bekende rapper het woord ‘Solana’ op zijn voorhoofd.


Post Views: 18

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment