Waarom Thorchain (RUNE) flink kan profiteren van Bitcoin op MetaMask

Louise de Graaf


Vorige week verscheen er een artikel op onze website over een mogelijke integratie van bitcoin (BTC) op de populaire Web3 wallet MetaMask.

Op basis van deze geruchten verwacht fundamenteel analist Khiem Nguyen dat dit zeer gunstig kan uitpakken voor thorchain (RUNE).

Nguyen is actief in de Discord groep van Crypto Insiders. Hier vind je meer analyses en kom je direct in contact met onze analisten en meer dan 12.000 leden.

Waarom is dit bitcooin nieuws goed voor thorchain?

Thorchain is momenteel het enige gedecentraliseerde netwerk waar je BTC-liquiditeit kunt gebruiken. ‘Swappen’, het ruilen van de ene cryptocurrency voor een andere, gebeurt op Thorchain via smart contracts. Dit betekent dat je geen centrale beurs nodig hebt om de ruil uit te voeren. Vorige week was het meest gebruikte swap-pad op Thorchain het ruilen van RUNE van en naar BTC, wat zorgde voor een volume van bijna $210 miljoen.

Mocht MetaMask Bitcoin tokens integreren, zou Thorchain hier flink van kunnen profiteren.

rune volume

Als MetaMask naast bitcoin zelf ook andere Bitcoin-protocols ondersteunt zoals Ordinals en Runes, kan dit een grote impact hebben op het Bitcoin-ecosysteem. MetaMask heeft namelijk meer dan 30 miljoen maandelijkse gebruikers. Dit zou MetaMask ook kunnen veranderen in een toonaangevende wallet die meerdere blockchain-netwerken ondersteunt.

Meer layer-2 integraties op Thorchain

Volgens een tweet van JPThor, de CEO van Thorchain, zal het team in het derde kwartaal van 2024 meer dan vijf layer 2-netwerken toevoegen, waardoor gebruikers hun tokens nog gemakkelijker tussen verschillende blockchains kunnen wisselen zonder dat zij gebruik hoeven te maken van “wrapped” assets.

Al deze upgrades kunnen zorgen voor meer transacties op het netwerk. Dit zal een positief effect op het gebruik van de RUNE-token:

  1. Meer transacties zorgen voor meer transactiekosten: Hoe meer er wordt geswapped, hoe meer transactiekosten er binnenkomen.
  2. Transactiekosten gaan naar liquiditeitsverschaffers (LP’s): Mensen die liquiditeit verschaffen, ontvangen dus meer inkomsten uit transactiekosten.
  3. Hogere inkomsten trekken meer liquiditeit aan: Aantrekkelijke inkomsten zorgen ervoor dat meer mensen liquiditeit willen verstrekken.
  4. Meer liquiditeit verlaagt de swapkosten voor gebruikers: Lagere kosten verbeteren de gebruikerservaring en zorgen voor meer handel.

Door deze ontwikkelingen kan thorchain zijn positie aanzienlijk versterken en het gebruik van de RUNE-token vergroten. Zoals hieronder te zien is thorchain al zeer populair met $4,5 miljard dollar aan swapvolume in mei. De integratie van bitcoin -okens op MetMmask zou deze gropei nog meer kunnen stimuleren.

swap volume thorchain

Wil je meer weten over thorchain of andere cryptovaluta? Neem dan een kijkje in onze Discord omgeving. Je betreed hier een veilige plek waar handelaren van elk niveau kennis uitwisselen.

Stel je vragen aan deskundige analisten en top handelaren over handel, markttrends en crypto-onderwerpen in een bruisende community. Daarnaast delen we wekelijks meer dan 20 analyses en organiseren we wekelijks livestreams met meer dan 12.000 leden.

Praat mee op Discord

 


Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten. Deze dienen daarom alleen voor educatieve doeleinden.


Post Views: 0

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 10.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment