Zo beïnvloedt crypto de Amerikaanse presidentsverkiezingen

Louise de Graaf


De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn weer in volle gang. Dat betekent dat de verschillende presidentskandidaten hun verkiezingsprogramma proberen af te stellen op wat kiezers precies willen. In de vorige presidentsverkiezingen was crypto nog amper een onderdeel van de programma’s van kandidaten, maar dat is nu wel anders. Crypto lijkt de verkiezingen echt te beïnvloeden.

Crypto is het ‘moeilijkste probleem’ in de geschiedenis van software

Crypto is het 'moeilijkste probleem' in de geschiedenis van software

Trump zet groot in op crypto

In de verkiezingen van 2020 was Donald Trump ook van de partij. Hij ging voor herkozen worden, maar hij was niet bepaald fan van cryptocurrencies. Bitcoin (BTC) was volgens hem gevaarlijk, op lucht gebaseerd en voornamelijk geschikt voor drugshandel. Hij was eerder fan van de Amerikaanse dollar.

Maar inmiddels is er een hoop veranderd. Een paar maanden geleden noemde hij crypto ‘leuk’, en hij heeft zelfs meerdere NFT-collecties. Inmiddels gaat het gerucht dat hij het crypto-beleid van de Biden-regering volledig op de schop wil gooien. Sterker nog, er zijn aanwijzingen dat hij misschien werkt aan zijn eigen cryptocurrency.

Afgelopen mei hield Trump een diner op zijn landgoed in Mar-a-Lago. Messari-CEO Ryan Selkis was hier te gast, en verklaarde dat er in de Verenigde Staten 50 miljoen crypto-investeerders zijn, waarmee hij citeerde naar een enquête van Coinbase. “Dat zijn een hoop stemmers,” concludeerde hij. Langzamerhand lijkt het beleid steeds positiever te worden.

Trump was ook lang geen fan van bitcoin mining. Toch verklaarde hij vorige week dat bitcoins het spreekwoordelijke stempel ‘Made in the USA-stempel’ zou moeten hebben.

RFK Jr. en Biden ook pro-crypto?

Trump is niet de enige kandidaat die achter goede regulatie crypto en blockchain staat. Zo zijn de technologieën al een tijd een belangrijk speerpunt van Robert F. Kennedy Junior. Hij wil van de dollar zelfs weer een ‘harde valuta’ maken, door bitcoin en goud als onderpand te gebruiken.

Huidig president Biden is de crypto-industrie een stuk minder goed gezind. Zijn regering handhaaft de industrie nu al meerdere jaren met harde hand, wat bijna heeft gezorgd voor onder andere een totaalverbod op crypto mining.

Maar dat is best risicovol als hij herkozen wil worden, waarschuwde de investeerder en miljardair Mark Cuban onlangs. Daarom zou het campagneteam van Biden overwegen om crypto-donaties te accepteren via Coinbase Commerce.


Post Views: 0

Geen belangrijk crypto nieuws meer missen? Volg dan ons spiksplinternieuwe Whatsapp Kanaal. Hier houden we je 7 dagen per week op de hoogte van het belangrijkste crypto nieuws.

Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment